Mobil menü ikon

Cukrász - Szakképző iskolai képzés

képzési idő: 3 tanév

A kilencedik évfolyamon a gyakorlati képzés az iskolai tanműhelyben történik, a tizedik évfolyamtól kezdve tanulóink tanulószerződéssel vállalkozásoknál szereznek gyakorlati ismereteket. A tehetséges tanulóinknak lehetősége van becsatlakozni a cukrász tehetségműhelybe, ahol szakmai versenyekre készülhetnek fel. A szakma megszerzése után két év alatt, esti rendszerű oktatásban érettségi vizsga szerezhető. Tanulóink jó eséllyel tudnak elhelyezkedni a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon.

A kilencedik és tizedik évfolyamot követően összefüggő nyári gyakorlatot kell teljesíteni a diákoknak.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN

  • az általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából (120 pont)
  • szakmára való orvosi alkalmasság

 

Cukrász szaktechnikus - Technikumi képzés

Képzési idő: 5 év

Közismereti és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátás-turisztika ágazatban. A képzést érettségi, valamint szakmai vizsga zárja, amellyel technikusi szintű szakképesítést szereznek tanulóink.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A TECHNIKUMBAN

  • általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek  matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és földrajzból (120 pont)
  • Központi felvételi vizsgát nem kell tenni

Eseménynaptár