Mobil menü ikon

A szakképzés átalakulása miatt a szakképző iskola 9. évfolyama alapozó évfolyam, ahol mindhárom általunk oktatott szakmába bepillantást nyernek a tanulók. Mindhárom szakmát tanulják a kilencedik évfolyamon, majd a tanév végén egy ágazati alapozó vizsgát tesznek. Ezt követően választják ki, mely szakmát szeretnék a 10., és 11. évfolyamon tanulni.

Cukrász

képzési idő: 3 tanév

A kilencedik évfolyamon a gyakorlati képzés az iskolai tanműhelyben történik, a tizedik évfolyamtól kezdve tanulóink tanulószerződéssel vállalkozásoknál szereznek gyakorlati ismereteket. A tehetséges tanulóinknak lehetősége van becsatlakozni a cukrász tehetségműhelybe, ahol szakmai versenyekre készülhetnek fel. A szakma megszerzése után két év alatt, esti rendszerű oktatásban érettségi vizsga szerezhető. Tanulóink jó eséllyel tudnak elhelyezkedni a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon.

A kilencedik és tizedik évfolyamot követően összefüggő nyári gyakorlatot kell teljesíteni a diákoknak.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN

  • az általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából (120 pont)
  • szakmára való orvosi alkalmasság

Szakács

képzési idő: 3 tanév

A kilencedik évfolyamon a gyakorlati képzés az iskolai tanműhelyben történik, a tizedik évfolyamtól kezdve tanulóink tanulószerződéssel vállalkozásoknál szereznek gyakorlati ismereteket.   Lehetőség nyílik tehetséges tanulóinknak szakmai versenyen való részvételre is. A szakma megszerzése után két év alatt, esti rendszerű oktatásban érettségi vizsga szerezhető. A munkaerőpiacon számos kiváló lehetőség várja a kreatív, harmonikus ízeket kedvelő szakácsokat. 

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN

  • az általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából  (120 pont)
  • szakmára való orvosi alkalmasság

Pincér-vendégtéri szakember

képzési idő: 3 tanév

A kilencedik évfolyamon a gyakorlati képzés az iskolai tanműhelyben történik, a tizedik évfolyamtól kezdve tanulóink tanulószerződéssel vállalkozásoknál szereznek gyakorlati ismereteket. A pincér protokolláris és szakmai szabályok maradéktalan betartásával teremt kapcsolatot a vendégkörrel, ízléses terítékkel várja az étterembe érkezőket. Jól ismeri az étel- és italkínálatot. Pincér tanulóink szintén jeleskednek szakmai versenyeken. Pincér tanéttermünk folyamatosan otthont ad barista bemutatóknak. Megszerzett tudásukat városi és iskolai rendezvényeken kamatoztathatják. A szakma megszerzése után két év alatt, esti rendszerű oktatásban érettségi vizsga szerezhető.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN

  • az általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából (120 pont)
  • szakmára való orvosi alkalmasság

 

Az új szakképzési törvény értelmében mindhárom szakma esetében havi ösztöndíj jár a diákoknak már az első félévtől kezdődően.

szakkepzo

Eseménynaptár