GYŐRI SZC GLÜCK FRIGYES
TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15.
E-mail: titkarsag@gluckiskola.hu
(Tel.: 96/213-222; : http://www.gluckiskola.hu
Igazgató: Bakos Bulcsú
Pályaválasztási felelős: Preisinger Tibor, Lányi Ildikó
OM azonosító: 203037-023
TAGOZATKÓDOK
Tanulmányi terület |
Egyedi Kód |
Ágazat megnevezése |
Szakmacsoport sorszáma |
Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése |
Technikum |
1451 |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus 5 10132306 Szakács szaktechnikus 5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus 5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus |
Szakképző iskola |
1401 |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2301 Cukrász |
Szakképző iskola |
1402 |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember |
Szakképző Iskola |
1403 |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2305 Szakács |
FELVEHETŐ LÉTSZÁM
Tanulmányi terület |
Ágazat megnevezése |
Szakmacsoport sorszáma |
Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése |
Indítható oszátlyok száma |
Felvehető létszám |
Technikum |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus |
0,5 |
16 |
Technikum |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
5 10132306 Szakács szaktechnikus |
0,5 |
16 |
Technikum |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus |
0,5 |
16 |
Technikum |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus |
0,5 |
16 |
Szakképző iskola |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2301 Cukrász |
1 |
24 |
Szakképző iskola |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember |
1 |
24 |
Szakképző Iskola |
Turizmus – Vendéglátás |
23 |
4 1013 2305 Szakács |
1 |
24 |
KÉPZÉSI IDŐ
Tanulmányi terület |
Egyedi Kód |
Ágazat megnevezése |
Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése |
Képzési idő |
Technikum |
1451 |
Turizmus – Vendéglátás |
5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus 5 10132306 Szakács szaktechnikus 5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus 5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus |
5 |
Szakképző iskola |
1401 |
Turizmus – Vendéglátás |
4 1013 2301 Cukrász |
3 |
Szakképző iskola |
1402 |
Turizmus – Vendéglátás |
4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember |
3 |
Szakképző Iskola |
1403 |
Turizmus – Vendéglátás |
4 1013 2305 Szakács |
3 |
A felvétel feltétele
Technikumi képzések tekintetében
Tanulmányi kód |
Megszerezhető szakképesítési kimenet |
1451 |
5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus 5 10132306 Szakács szaktechnikus 5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus 5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus |
Felvételi követelmények a technikumban:
A felvételi eljárás során, egy pontrendszer alapján rangsoroljuk az egyes tanulmányi területre jelentkező tanulókat. Központi felvételi vizsgát nem kell tenni.
- Általános iskola 5., 6., 7. osztály év végi, valamint 8. osztály első félévi érdemjegyek alapján hozott pontok matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és földrajzból.
- A felvételi eljárásban megszerezhető maximális pontszám: 120 pont, amely az általános iskolai eredmények alapján érhető el.
Szakképző iskola tekintetében
Tanulmányi kód |
Megszerezhető szakképesítési kimenet |
1401 |
4 1013 2301 Cukrász |
1402 |
4 1013 2304 Pincér – vendégtéri szakember |
1403 |
4 1013 2305 Szakács |
Felvételi követelmények a szakképzésben:
A felvételi eljárás során, egy pontrendszer alapján rangsoroljuk az egyes tanulmányi területre jelentkező tanulókat:
- Általános iskola 5., 6., 7., osztály év végi, valamint 8. osztály első félévi érdemjegyek alapján hozott pontok matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából.
- A felvételi eljárásban megszerezhető maximális pontszám: 120 pont, amely az általános iskolai eredmények alapján érhető el.
- SNI tanulók esetleges, egyéni kedvezményeiről a jogszabályban meghatározott intézmények szakvéleménye alapján az iskola igazgatója dönt.
- A tanulóknak szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie.
A képzés jellemzői
Technikum képzés tekintetében
A technikum 5 évfolyamán közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a turizmus – vendéglátás ágazatában. A 10. évfolyam végén a tanulók szakmai alapozó vizsgát tesznek, amelyet követően az alábbi szakmák valamelyikét tanulják tovább: cukrász szaktechnikus, szakács szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus, turisztikai technikus. A képzés során az 5. évfolyamot érettségi vizsga zárja. A tanulók kötelezően érettségiznek szakmai tantárgyakból. A képzés során a tanulók technikusi szintű szakképesítést kapnak.
Idegen nyelv: német vagy angol
Kollégium biztosítható
Felvételi létszám: 16 fő/szak
Szakképző iskola tekintetében
A 3 évfolyamos szakképzési kerettantervre épül, első idegen nyelv német vagy angol. Tanulóink a 9. évfolyamon ágazati alapozó képzésen vesznek részt, mely során mindhárom szakmát tanulják, majd a 9. év végén ágazati alapozó vizsgát tesznek. A 10. évfolyamtól a választott szakmát tanulják tovább. A szakmai képzés cukrász, pincér-vendégtéri szakember és szakács szakmában folyik. A képzési idő 3 tanév. Az első évfolyamon a gyakorlati képzésre az iskolánk tanműhelyeiben kerül sor. A második évfolyamtól kezdve tanulóinknak – az illetékes szakmai kamara jóváhagyásával – tanulói munkaszerződést kell kötni azokkal a vállalkozásokkal, amelyeknél a szakmai gyakorlati képzésük folytatódik. A képzés 3 évét szakmai vizsga zárja.
A szakmák megszerzését követően lehetőség van két év alatt érettségi vizsga megszerzésére esti rendszerű képzésben.
Kollégium biztosítható.
Felvételi létszám: 24 fő/szakma