Mobil menü ikon

   

GYŐRI SZC GLÜCK FRIGYES

TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15.

E-mail: titkarsag@gluckiskola.hu

(Tel.: 96/213-222; : http://www.gluckiskola.hu 

Igazgató: Nagy–Fucsik Edit

Pályaválasztási felelős: Bakos Bulcsú, Preisinger Tibor

OM azonosító: 203037-023

TAGOZATKÓDOK

Tanulmányi terület

Egyedi Kód

Ágazat megnevezése

Szakmacsoport sorszáma

Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése

Technikum

1451

Turizmus – Vendéglátás

23

5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus

5 10132306 Szakács szaktechnikus

5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus

5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus

Szakképző iskola

1401

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2301 Cukrász

Szakképző iskola

1402

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember

Szakképző Iskola

1403

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2305 Szakács

 

FELVEHETŐ LÉTSZÁM

Tanulmányi terület

Ágazat megnevezése

Szakmacsoport sorszáma

Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése

Indítható oszátlyok száma

Felvehető létszám

Technikum

Turizmus – Vendéglátás

23

5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus

0,5

16

Technikum

Turizmus – Vendéglátás

23

5 10132306 Szakács szaktechnikus

0,5

16

Technikum

Turizmus – Vendéglátás

23

5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus

0,5

16

Technikum

Turizmus – Vendéglátás

23

5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus

0,5

16

Szakképző iskola

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2301 Cukrász

1

24

Szakképző iskola

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember

1

24

Szakképző Iskola

Turizmus – Vendéglátás

23

4 1013 2305 Szakács

1

24

KÉPZÉSI IDŐ

Tanulmányi terület

Egyedi Kód

Ágazat megnevezése

Megszerezhető szakképesítési kimenet azonosító száma, megnevezése

Képzési idő

Technikum

1451

Turizmus – Vendéglátás

5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus

5 10132306 Szakács szaktechnikus

5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus

5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus

5

Szakképző iskola

1401

Turizmus – Vendéglátás

4 1013 2301 Cukrász

3

Szakképző iskola

1402

Turizmus – Vendéglátás

4 1013 2304 Pincér – Vendégtéri szakember

3

Szakképző Iskola

1403

Turizmus – Vendéglátás

4 1013 2305 Szakács

3

 

A felvétel feltétele

 

Technikumi képzések tekintetében

Tanulmányi kód

Megszerezhető szakképesítési kimenet

1451

5 1013 2302 Cukrász szaktechnikus

5 10132306 Szakács szaktechnikus

5 1015 2307 Turisztikai szaktechnikus

5 1013 2308 Vendégtéri szaktechnikus

 








Felvételi követelmények a technikumban:

A felvételi eljárás során, egy pontrendszer alapján rangsoroljuk az egyes tanulmányi területre jelentkező tanulókat. Központi felvételi vizsgát nem kell tenni.

  • Általános iskola 5., 6., 7. osztály év végi, valamint 8. osztály első félévi érdemjegyek alapján hozott pontok matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és földrajzból.
  • A felvételi eljárásban megszerezhető maximális pontszám: 120 pont, amely az általános iskolai eredmények alapján érhető el.

Szakképző iskola tekintetében

Tanulmányi kód

Megszerezhető szakképesítési kimenet

1401

4 1013 2301 Cukrász

1402

4 1013 2304 Pincér – vendégtéri szakember

1403

4 1013 2305 Szakács

 

Felvételi követelmények a szakképzésben:

A felvételi eljárás során, egy pontrendszer alapján rangsoroljuk az egyes tanulmányi területre jelentkező tanulókat:

  • Általános iskola 5., 6., 7., osztály év végi, valamint 8. osztály első félévi érdemjegyek alapján hozott pontok matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és biológiából.
  • A felvételi eljárásban megszerezhető maximális pontszám: 120 pont, amely az általános iskolai eredmények alapján érhető el.
  • SNI tanulók esetleges, egyéni kedvezményeiről a jogszabályban meghatározott intézmények szakvéleménye alapján az iskola igazgatója dönt.
  • A tanulóknak szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie.

 

A képzés jellemzői

Technikum képzés tekintetében

A technikum 5 évfolyamán közismereti (érettségire felkészítő) és szakmai alapozó képzés folyik a turizmus – vendéglátás ágazatában. A 10. évfolyam végén a tanulók szakmai alapozó vizsgát tesznek, amelyet követően az alábbi szakmák valamelyikét tanulják tovább: cukrász szaktechnikus, szakács szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus, turisztikai technikus. A képzés során az 5. évfolyamot érettségi vizsga zárja. A tanulók kötelezően érettségiznek szakmai tantárgyakból. A képzés során a tanulók technikusi szintű szakképesítést kapnak.

Idegen nyelv: német vagy angol

Kollégium biztosítható

Felvételi létszám: 16 fő/szak

 

Szakképző iskola tekintetében

A 3 évfolyamos szakképzési kerettantervre épül, első idegen nyelv német vagy angol. Tanulóink a 9. évfolyamon ágazati alapozó képzésen vesznek részt, mely során mindhárom szakmát tanulják, majd a 9. év végén ágazati alapozó vizsgát tesznek. A 10. évfolyamtól a választott szakmát tanulják tovább. A szakmai képzés cukrász, pincér-vendégtéri szakember és szakács szakmában folyik. A képzési idő 3 tanév. Az első évfolyamon a gyakorlati képzésre az iskolánk tanműhelyeiben kerül sor. A második évfolyamtól kezdve tanulóinknak – az illetékes szakmai kamara jóváhagyásával – tanulószerződést kell kötni azokkal a vállalkozásokkal, amelyeknél a szakmai gyakorlati képzésük folytatódik. A képzés 3 évét szakmai vizsga zárja.

A szakmák megszerzését követően lehetőség van két év alatt érettségi vizsga megszerzésére esti rendszerű képzésben.

Kollégium biztosítható.

Felvételi létszám: 24 fő/szakma

 

 

Eseménynaptár