SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/023 | 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár utca 15.

Intézmény logo

Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Cukrász szaktechnikus

Cukrász szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

Jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés. Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetőség, stressztűrő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Képzési idő: 5 év

Közismereti és szakmai alapozó képzés folyik a vendéglátás-turisztika ágazatban. A képzést érettségi, valamint szakmai vizsga zárja, amellyel technikusi szintű szakképesítést szereznek tanulóink.

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A TECHNIKUMBAN

  • általános iskola 5., 6. és 7. osztály év végi, 8. osztály első félévi érdemjegyek  matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből és földrajzból (120 pont)
  • Központi felvételi vizsgát nem kell tenn

Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár utca 15.

Telefon: +3696213222

E-mail: titkarsag@gluckiskola.hu

OM azonosító: 203037/023


2024Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola